06-53749686 mail@gabycc.nl

We ervaren emoties minder heftig als we deze gewoon toe durven te laten en niet hoeven te onderdrukken. Het is wetenschappelijk bewezen dat emoties het resultaat van onze gedachten zijn. En wist je dat een emotie gemiddeld 90 seconden duren. En wist je dat wij per dag gemiddeld 60.000 gedachten hebben, waarvan 90 % repeterende gedachten zijn?

Ons onderbewuste is een soort van recorder  en creëert dus elke keer repeterende gedachten. Dat maakt dat als we een negatieve gedachte hebben en telkens weer dezelfde hebben, ook de emotie die daarvan het resultaat is, ook steeds opnieuw oplaait.

Als je jezelf nu aanleert om de emotie te openen met je volle bewustzijn en er met je aandacht bij te blijven, dan is deze na die 90 seconden niet meer in het lichaam terug te vinden. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar oefening baart kunst!

 Het verschil tussen emoties en gevoelens

Want er is wel degelijk een onderscheid tussen emoties en gevoelens. Gevoelens komen voort uit je intuïtie, uit je hart en zijn van een heel andere aard. Ze worden ook op een andere manier waargenomen. Ze zijn veel stiller, veel zachter. Het zijn de fluisteringen van je ziel, die jou bereiken via zachte aanmoedigingen.

Het is een innerlijk weten (intuïtie). Gevoelens komen dieper vanuit je lichaam, uit je hart. Ze zijn zuiverder dan emoties, omdat er geen lading op ligt van pijn uit het verleden. 

 

Waarmee kan ik je helpen?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website geven. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.