06-53749686 mail@gabycc.nl

En dan zit je ineens thuis. Dan wordt er gezegd dat je thuis mag gaan werken of misschien is er wel helemaal geen werk meer mogelijk omdat de deuren van het bedrijf dicht moeten. Tja … en dan.

Dan kom je thuis en is alles erg onwennig. Misschien ga je dan wel de klusjes doen, waar je voorheen niet aan toe kwam. Of je pakt je rust even helemaal; lekker bijtanken, slapen en luieren.

Versnipperd?

En dan komt er een moment, dat je niet precies weet hoe je met je dagindeling omgaat. Je merkt dat je versnipperd raakt. Je begint met 1000 dingen tegelijk en niets maak je af. Je duikt s avonds je bed in met een onbestendig gevoel. in ieder geval niet het gevoel van voldoening en rust.

Dit is het proces. Dit is waar je doorheen gaat. En dan heb je behoefte aan een dagindeling en aan activiteiten die je voldoening geven. Het mag ook allemaal een tandje minder snel gaan. Het is wennen, ja wennen aan een nieuwe situatie.

Dagindeling: Structuur

Voorheen was de dagindeling een automatisch onbewust proces. Je stond op en ging onder de douche, tanden poetsen en ontbijten, of nam je ontbijt mee naar het werk. Je deed je werk, lunchte met collega’s en je ging savonds weer op weg naar huis. Misschien wel via de sportschool en dan at je thuis  alleen of samen met je huisgenoten, misschien nog een beetje werken of tv kijken en naar bed.

Dat is dan nu helemaal anders, de omgeving is bekend, maar de dagindeling volgens je gewoontes ( dat is  je automatisch onbewuste gedrag) is weg! Althans je bent je ervan bewust geworden dat het anders moet. Je zit nog in een productie flow. Ook dat mag anders, je mag de tijd nemen voor alles wat je doet. Ook dat is wennen.

Hierin is het weer zo duidelijk dat ons onbewuste gedrag wel 95% van ons gedrag is. Slechts 5% van ons gedrag is bewust. Dat onderbewuste is een recorder en draait elke keer hetzelfde programma af. Nu word jij je er ineens bewust van. En nu mag jij nadenken over wat je dan vanaf nu gaat doen, hoe je het gaat doen en wanneer je wat gaat doen. Dat is niet altijd makkelijk en je zult niet altijd direct er een antwoord op hebben. Sterker nog, je zal het misschien weer helemaal opnieuw moeten uitvinden.

Stay Home Programma

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Waarmee kan ik je helpen?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website geven. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.