06-53749686 mail@gabycc.nl

Bijna 20 jaar geleden las ik ooit een interessante uitspraak in de Volkskrant, dat me tot vandaag de dag is bijgebleven.

Het was in de trend van:

“ Hoe mooi is het om een mens te volgen die zich wanhopig in het doolhof van de werkelijkheid begeeft, jonglerend en wel met bizarre theorieën, struikelend over tegenstrijdigheden  en her en der informeren of iemand soms weet waar de uitgang is”.

Tegenstrijdigheden?

Dat heeft me getriggerd. Ik vroeg me af wat er mooi aan is om een wanhopig mens te volgen? En ik vroeg me af in welk doolhof die mens zich begaf. Het doolhof van het leven, van zijn werk, misschien van beiden? Met welke tegenstrijdigheden had deze mens te maken? En waarom kon deze mens zelf de uitgang niet meer vinden?

Persoonlijk Leiderschap

Inmiddels snap ik heel goed waar dit mee te maken heeft. Het heeft te maken met persoonlijk leiderschap, met het kunnen leiding geven aan je eigen leven, je dagelijkse gang van zaken, en mogelijk aan het leiden van je gezin, je team of organisatie.

In de periode tussen 1985 en 1995 zijn er meer dan 17.000 Engelstalige artikelen over leiderschap gepubliceerd.  En hoeveel boeken over leiderschap zijn er wel niet. En tegelijkertijd rijzen bij mij dan de vragen: Zien we nog wel door de bomen het bos? Van de andere kant zitten er toch ook vee handvatten verscholen in al deze boeken en artikelen. Alleen hoe filter je dat, hoe weet je welke handvatten voor jou de juiste zijn? En wat past bij mij of bij jou? En hoe weet ik dat dan wanneer het bij mij of mijn situatie past? En daarbij merk ik in mijn vak vervolgens ook op dat het woord ‘leiderschap’ als vanzelfsprekend wordt gezien en men blijkbaar er toch een verschillende betekenis bij heeft.

 

Meer weten over het ontwikkelen van jouw leiderschap?

Ik organiseer retreats voor vrouwelijke topmanagers en CEO’s. Klik hier voor meer informatie over de diverse retreat mogelijkheden.

Waarmee kan ik je helpen?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website geven. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.